MINŐSÉG ÉS ÁR.
A KORREKT NYOMDA 30 ÉVE VÁR!
NYOMDA:
1106 Budapest, Fehér út 10.
62-es épület
TELEFON:(+36) 80-205-428,
(+36) 1 264-4602,
260-1685, 419-4150
E-MAIL: E-mailt megjelenít
E-mailt megjelenít
30 ÉVE KORREKT A RECEPT
MagyarEnglishDeutsch

Könyvnyomtatás megrendelésre kedvező áron

Könyvnyomtatás előtt mit célszerű Önnek felmérni:

 • Lesznek képek a könyvben?
 • Milyen méretben készüljön el?
 • Mennyire legyen igényes a kiadvány?
 • Puhafedelű vagy keménytáblás legyen?
 • Milyen papírra nyomtassa a könyvnyomda?
 • Hány példányban szeretné kinyomtatni a könyvet?
 • Nyomdakész már az anyag, vagy a könyv nyomtatása előtt van vele még munka?

Könyvének kinyomtatása előtt vannak már válaszai ezekre a kérdésekre?

A könyv nyomtatás fontos részletei. Ismerje meg!

A könyvnyomtatás szöveges tartalmak és képek papírra nyomtatásának a folyamata.

 • Egyszerű annak, akinek több évtizedes gyakorlati tapasztalata van benne.
 • Önnek azonban, aki talán élete első nyomtatásban megjelenő könyvét szeretné kiadni, biztos van néhány megválaszolatlan kérdése a fentebb felsoroltakon kívül is.
 • Milyen kérdéseire szeretne választ kapni?

A könyv nyomtatásánál talán két fontos szempontra érdemes figyelni.

 • Egyrészt fontos, hogy vannak-e képek, ábrák a nyomtatandó anyagon.
 • A másik fontos szempont, hogy puhafedelű vagy keménytáblás a kiadvány.

A Korrekt Nyomdában mi csak nyomdakész anyagokat tudunk feldolgozni, ezért ha az elkészített anyag még nincs összeállítva, nyomtatásra előkészítve, akkor grafikust kell bevonni a munkába. A grafikus segít az anyag formai megjelenésének megtervezésében és elkészítésében.

A nyomtatásra kerülő könyv lehet egyszínű fekete vagy színes belsejű. Lehetőség van azonban arra is, hogy meghatározott helyen a fekete belívek közé színes melléklet kerüljön. A könyvek nyomtatásánál jellemzően ilyen rész lehet pl. a fotók, fényképek gyűjteménye.

Nyomtatáskor a megrendelő a könyvhöz választhat a szabványos formátumok közül például A5, A4, A6 és B5 méreteket, de készülhet a könyv saját méretben is. A felhasznált papír kihasználatlansága miatt azonban ez nem ajánlott, mert a papírgyárak sztenderd méretekben tudnak olcsón alapanyagot gyártani. Egy korrekt könyv nyomda erre mindig felhívja az érdeklődő figyelmét.

A könyvborító papírok a kinyomtatandó könyv lapjaitól markánsan eltérnek, és jóval nagyobb a grammsúlyuk.

 • A borító papírok lehetnek 150 g/m2-től akár 350 g/m2-ig, a belívek pedig 70 g/m2-től 150 g/m2-ig bármilyen ofszet, műnyomó papír, vagy akár kreatív papír is.
 • Nagyon elterjedt mostanában az egy szín fekete belíveknél a volumenizált, krémszínű könyvnyomó papír, mert a habosított alapanyag viszonylag kis grammsúly mellett vastagabb érzetű, és a színe miatt nem csillog a fényben.

Lehetőség van matt vagy fényes fóliázott borítóval is a könyvet elkészíteni, vagy további felületkezeléseket választani, mint pl. az UV lakkozás vagy arany, ezüst prégelés vagy esetleg a dombornyomás.

A puhafedelű könyvek lehetnek hotmelt (meleg ragasztós) kötésűek vagy pur ragasztásúak. Manapság nagyon elterjedt a füles borító is. Ennél a megoldásnál a fedél túlnyúlik a könyvtesten, és azt visszahajtjuk. Ezáltal vastagabb lesz a könyvborító, és ezt egyben könyvjelzőnek is használhatjuk. A fülre még további információt is elhelyezhetünk.

A keménytáblás könyv igényesebb darab. Mutatósabb és általában tartósabb kiadvány, viszont a többlet lemez anyag és a különböző kasírozási és speciális beakasztási eljárások miatt viszonylag drágább is. A keménytáblás kiadványoknál lehetőség van választani előzék papírt és oromszegőt. Lehet egyenes vagy gömbölyű a gerinc. A keménytáblás kiadványok alapvetően cérnafűzött kiadványok, de választhatnak sima hotmelt esetleg pur ragasztást is.

Van még kérdése a könyvnyomtatásról?